Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Днес се решава съдбата на новия национален селекционер. Част от “умните” глави във волейболната федерация, след като дълго се почесваха по дебелите си вратове, измислиха нова глупост - Камило Плачи да бъде назначен за треньор, а Найден Найденов да му стане помощник. Познайте на кого е идеята! На Данчо Лазаров, разбира се! На Инженера, който продължава да руши това, което златните ни момчета построиха на Олимпиадата в Лондон. Изглежда на Лазаров и на свитата им е скучно, ако няма скандали. И понеже в отбора екшъните отдавна спряха, те решиха да пуснат нова бомба, която да взриви поуспокоилата се обстановка.
 
Осъзнай се, Лазаров, осъзнай се и престани с гаврите. Нахлуването на прозрението при теб изглежда невъзможен процес, но всички се надяваме, че по-голяма част от останалите членове на Управителния съвет ще бъдат трезви. И ще вземат правилния избор. А той е един – Найден Найденов да остане начело на отбора, а Плачи да му бъде помощник. 
 
Италианецът е бил съгласен на този вариант, докато един ден някои люде вдигат телефона. Звънят му и започват да го омайват с оферти и да го настройват срещу Найден. Това са същите хора, които пред камерите и микрофоните се кълнат, че в националния по волейбол е настъпил мирът, а междувременно, зад кадър, подпалват поредната война.
 
БЛИЦ пита – няма ли във федерацията истински мъже, а не интриганти, търсещи лични интереси и облаги. Няма ли българи, които веднъж завинаги да оставят националния отбор на спокойствие.  Излишно ли е да припомняме, че Найден пое върху плещите си най-тежкия, най-инфарктния, най-ужасяващия товар - да води тима след безкрайната серия от скандали в навечерието на олимпийските игри. Не се уплаши да влезе в огъня и да го погаси. И в знак на благодарност сега му забиват нож в гърба. Къде е моралът, уважаеми "умни" глави?!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ