Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели беше повече от щастлив след победата с 3:1 над Хърватия на старта на европейското първенство. Италианският специалист даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол:

- Синьор Мичели, поздравления за победата над Хърватия! Спечелихме на няколко километра от родния ви дом. Как се чувствате?
- Чувствам се горд, защото видях как нашите момичета изстрадаха победата. Имахме трудности. Всички, които влязоха от пейката, дадоха своя голям принос. Не започнахме добре втория сет, но променихме ситуацията. В третия също имахме проблеми. Волейболът е колективен спорт. А в този мач видяхме колко сплотена група е българският отбор. Бориха се заедно и никога не се предадоха. Затова и аз, и всички българи трябва да са горди от тях след този мач.
 
- Колко различен беше сегашният мач срещу Хърватия в сравнение с онзи в Лигата на нациите?
- Различен беше. Системата на игра беше друга. Нашата проработи. Хърватите бяха с няколко промени в състава. Те изиграха само една контрола и беше трудно да разберем как ще изглеждат. С течението на мача разбирахме как да правим по-малко грешки. Нашият отбор игра по-силен волейбол. През първия гейм направихме доста грешки, някои повторихме във втория. Но като цяло по-силните бяхме ние. Лигата на нациите е друг турнир, различно напрежение. Мачът с Хърватия там беше много, много важен. Радвам се, че спечелихме и тогава, и сега.

- Радостина Маринова беше господарят на полето...
- Да, но аз гледам как всички работят. Радостина е нашият нападател. Тя си вършеше работата. А тя също е и на начален удар, и в защита. И в тези компоненти Маринова беше добра.

- Предстои мач с Босна и Херцеговина. Този тим победи Швейцария с 3:2. Какво мислите за втората ни среща на Европейското?
- Босна и Херцеговина е сред най-добрите в групата ни. Разбира се, не визирам Италия. Предстои ни още една голяма битка.