Отбор от италианската Серия "А1" иска да привлече Андрей Жеков до края на сезона. Това е споделил старши треньорът на “Кастелана Гроте” Флавио Гулинели пред националния ни селекционер Камило Плачи.

Единият от разпределителите на отбора е получил тежка контузия и се търси спешно нов състезател. Трансферният прозорец обаче е затворил и единственият вариант е да се вземе състезател, който не е бил картотекиран този сезон, уточнява “24 часа”.
За "Кастелана Гроте" играе националът Виктор Йосифов, който се представя доста добре.

В началото на декември Жеков получи повиквателна за националния отбор от Камило Плачи. След повече шест месеца почивка разпределителят ще трябва да започне тренировки, за да е в добро състояние за първия лагер на представителния ни тим през април.

Както е известно, Жеков се оттегли от волейбола преди олимпийските игри заради скандалите и интригите около отбора и предпочете да почива този сезон. Плеймейкърът е уверил Камило, че няма никакви намерения да става треньор или ръководител. Андрей е бил категоричен, че ако се върне в залата, ще бъде само за да играе.