Волейболните национали на Италия загряха за олимпийската квалификация в София с лесна победа с 3:0 гейма (25:15, 25:17, 25:22) срещу Австралия. Контролата се игра в Пала Ипер в Монца, където "Адзурите" са на подготовка.

Селекционерът на италианците Мауро Беруто започна проверката със следния стартов състав: Драган Травица, разпределител и Михал Ласко диагонал, Иван Зайцев и Симоне Пароди посрещачи и опитните Алесандро Феи и Луиджи Мастранджело на блокада. Либеро бе Андреа Бари. През втората част се появи и Самуеле Папи, който след две седмици ще навърши 39 години.

Най-резултатен с 15 точки бе Иван Зайцев, а Ласко, който през последните няколко дни имаше проблем с гърба, добави 9, пише bgvolleyball. Оплаквания имаха още Иржи Ковар и либерото Бари, но и двамата играха срещу австралийците.

Утре Италия пътува за София. Селекцията на Мауро Беруто е в група с Германия, Финландия и Словакия. Капитанът Кристиан Савани, който също се оплакваше от физически проблеми, изглежда също готов за тежките мачове в "Арена Армеец" следващата седмица.