Треньорът на Марица Иван Петков каза, че спечелването на Купата е било задължителна цел пред неговия отбор. Снощи в столичната зала "Христо Ботев" пловдивчанки направиха златен дубъл, след като победиха Славия с 3:0 гейма на финала на втория по сила турнир в България.
 
"Това все пак беше финал и имаше друга тръпка. Нашият отбор е доста опитен и дори да има малко затруднения, разполагаме с доста широк колектив и може да излизаме от трудни ситуации", каза Иван Петков пред Bgvolleyball.
 
"За нас двете купи бяха задължителни. Всяко друго представяне щеше да е провал. Ако може в спорта да има провали, нашият шеше да бъде голям. Нашият отбор беше изразено по-добър от всички останали. Разбира се, казвам това с голям респект към другите клубове. Но нашият отбор беше едно ниво над всички останали. В турнира за Купата се получиха по-оспорвани мачове, което е добре. Показахме, че сме най-добрият отбор", добави треньорът на  Марица.
 
"Няколко пъти казах, че ще разчитаме на тази основа, която сме изградили, и с още едно-две момичета ще се опитаме да се представяме достойно в първенството и в Европа следващия сезон", завърши Петков.