Дни преди да навърши 71 години ни напусна една от волейболните легенди - Брунко Илиев. Бивш волейболист на Славия впоследствие той се превръща в един от най-успешните треньори у нас, три пъти е начело на мъжкия национален отбор на България. Същевременно с това записва и шампионска титла на Европа с младежите през 1986 година в Пазарджик. На национално ниво има три титли - през 1999, 2000 и 2009 г., като и трите са с мъжкия отбор на Левски. Започва като състезател на Славия и завършва кариерата си именно във ВК Славия. Шефът на ВК Славия Иван Сеферинов заяви за BGvolleyball, че Брунко Илиев е живял за волейбола.
 
"Брунко Илиев беше голям приятел и колега. Заедно сме играли волейбол, заедно сме били в една стая. Винаги е бил състезател и треньор за пример. Той е човекът, който винаги създаваше настроение за работа в залата. Никога не се е предавал, независимо от условията, които са били на момента. За мен Брунко Илиев е пример за подражание", каза Сеферинов.
 
"Първото, което ми изниква за него е, че той е първият български състезател, спечелил бронзов медал в турското първенство за Купа на Европа, като направи това с отбора на Еджзаджъбъшъ. Смело мога да кажа, че бе един голям треньор. Животът му бе свързан с волейбола и работата в залата. Постоянно мислеше как да извоюва успехи. Усилията му бяха насочени постоянно да открие и създаде нови таланти, да развие състезатели от ранг национален отбор. Другото важно, което искам да кажа за неговия живот е, че той започва кариерата си в Славия и я завършва в Славия. Бил е на много места, спечели титли с Левски, но неговото сърце си остава в Славия", добави Сеферинов за Брунко Илиев.