Петър Дочев поема националния отбор на България за девойки старша възраст по волейбол. Досега този пост се заемаше от бившия ни национал и помощник на Марчело Абонданца - Димо Тонев, който обаче не попадна в сметките на родната централа.

Петър Дочев води през сезона женския отбор на Казанлък Волей (Казанлък), който отпадна драматично след 1:2 победи от "Левски" на полуфиналите в дамското ни първенство. Негови помощници ще бъдат треньорката на женския тим на ЕПУ (Перник) Десислава Банкова и помощник-треньора на Радослав Бакърджиев в Левски - Илияна Петкова.

На младите ни волейболистки предстои домакинска квалификация за Европейското първенство през април в Самоков. Новият треньор събира момичетата за подготовка тази събота, 29 март. Лагерът ще бъде в Казанлък, като момичетата ще останат там до 14 април. Съперници на българските момичета в евроквалификацията ще бъдат Русия, Азербайджан и Австрия. Само първенците от седемте квалификационни турнира в Европа се класират директно за шампионата на Стария континент. Вторите отбори и най-добрият трети се разпределят в 2 групи и играят допълнителна квалификация от 11 до 13 юли.