Един от най-добрите български волейболисти отново ще бъде част от националния отбор. Става въпрос за Боян Йорданов, който дълго време беше пренебрегван заради различни поводи и интереси. Той и Андрей Жеков са новите имена в списъка на Камило Плачи за подготовка за световните квалификации в Чехия през януари.

Боян Йорданов, известен с прякора Супер Бобо, е любимец на феновете и за последно беше лидер на националния отбор при Мартин Стоев. След това при Пранди мястото му изстина, а при Радостин Стойчев имаше друго обяснение. Боян отказа оферта от Тренто, което му костваше и мястото в представителния тим на България. Публична тайна е, че Боян Йорданов застрашаваше и титулярното място на Владимир Николов в националния, поради което отново често оставаше извън сметките. Сега обаче Супер Бобо е на линия, след като си взе почивка, за да се възстанови.

Националният отбор се събира на 17 декември и след това ще изиграе две контролни срещи с водения от Пламен Константинов Губерния (Нижни Новгород). След това групата от играчи ще бъде редуцирана на 14 души. До световните квалификации в Чехия ще има и две проверки срещу Турция.
 
Квалификациите за световното първенство през 2014 г., ще се проведат в Опава (Чехия) между 3 и 5 януари. Българският национален отбор играе с Кипър (3 януари), с Холандия (4 януари) и с Чехия (5 януари). Победителят в групата се класира директно за световното първенство.