Българският волейболист Данаил Милушев вече не е състезател на южнокорейския Къриън Еър Джамбоус (Инчхън).

След като талантливият диагонал помогна на отбора да постигне десет поредни победи и да се издигне от средата на таблицата до второто място във временното класиране на V-лигата, шефовете на клуба решиха, че варненецът повече не им е нужен. Оправдаха се с недоброто му представяне и с контузия в рамото, информира BulgarianVolley. Истината е, че регламентът позволява на южнокорейските отбори да имат само по един чужденец и в Джамбоус искаха да направят място за новото си попълнение, бразилеца Леандро да Силва.

Дани Милушев имаше честта да бъде един от само седмината чуждестранни волейболисти, подбрани да играят в може би най-богатото вътрешно волейболно първенство на планетата. По-голямата част и от останалите клубове вече подмениха гастарбайтерите си в хода на шампионата. Дойде ред и на българина.

Гастролът му в източноазиатската страна приключи, а бившият му вече отбор веднага тръгна надолу, загубвайки вчера като домакин от Хюндай Капитал Скайуокърс (Чхунчхън) с 1:3 (25:22, 22:25, 23:25, 23:25), въпреки 30-те точки на Да Силва. Така Самолетите отстъпиха и от втората позиция и вече са трети. /БЛИЦ