Затрогващ жест даде допълнителен стимул за по-бързо възстановяване на младата звезда на волейболния Пирин (Рз) Розалин Пенчев, който преди няколко дни претърпя операция от херния. Подкрепата дойде от неговия по-голям брат Николай Пенчев, който стана четвърти в Европа с представителния тим на страната в наскоро завършилото първенство на Стария континент в Полша и Дания, съобщи struma.bg.

Баткото на Рози написа на ръката си първата буква от името му за последните мачове от Евро 2013, намери подходящ начин да изрази съпричастност към братчето си и в социалната мрежа, където изписа: "Този мач ще го играем заедно".

Междувременно хирургическата интервенция мина успешно и Р. Пенчев продължава лечението си в домашни условия. Н. Пенчев нямаше време за почивка, защото след завръщането в родината веднага се присъедини към лагера на новосформираната младежка формация на България до 23 г., с която днес в ранния следобед лети за първото в историята световно първенство в тази възраст в Бразилия. В състава на нашите беше включен и Розалин, но лекарите наредиха да легне под скалпела.