Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години се класира във финалната четворка на европейското първенство, което се провежда в турския град Коня. Младите "лъвчета", водени от селекционера Драган Иванов, надиграха Финландия с 3:1 гейма (25:21, 25:7, 27:29, 25:22) в последния си мач от предварителна Група "А" на турнира.

Така националите записаха четвърта победа и завършиха като първенец в групата си с четири успеха, една загуба и актив от 12 точки.

Най-резултатен за българския тим днес беше Самуил Вълчинов със 17 точки (2 блокади), а Николай Захариев добави 12 (3 аса, 1 блокада). За Финландия Матиас Тихумаки заби 12 точки (1 ас, 3 блокади), Виле Кателус и Алекси Мууконен реализираха по 10 точки (1 ас) (2 блокади).

Утре е почивен ден, а полуфиналите са на 10 юли. Кой ще е съперник на "лъвовете" на полуфинала ще стане ясно след приключване на последните мачове от груповата фаза в днешния ден и изясняване на окончателното класиране в двете групи.

Както е известно, юношеските ни национали се изрусиха още преди Балканиадата, целейки да покажат единност и колективен дух.