След последната контрола срещу Холандия, провела се вчера във Варна и завършила с победа за България с 3:2 гейма, старши треньорът на женския национален отбор по волейбол Марчело Абонданца обяви имената на тринадесетте състезателки, с които ще продължи подготовката за квалификациите за Европейското първенство.

Досега в тима участваха 17 имена, но снощи треньорският състав взе решение да освободи Ева Янева, Габриела Коева, Петя Баракова и Бояна Андреева, информира официалният сайт на федерацията.

От 7-и до 9-и септември във Варна ще се състои първият турнир от квалификациите, а другата седмица ще бъде обявен и окончателният състав от дванадесет състезателки.

Припомняме, че България е в група с Чехия, Унгария и Латвия, като първият ни мач е срещу Латвия в петък (07.09) от 18:00 часа.

Ето и имената на тринадесетте в селекцията:
Диана Ненова, Десислава Николова, Таня Събакова, Лора Китипова, Добриана Рабаджиева, Цветелина Заркова, Гергана Димитрова, Христина Русева, Мария Каракашева, Мария Филипова, Мира Тодорова, Елица Василева и Страшимира Филипова.