На специален тест за наднормено тегло бяха подложени волейболистите на мъжкия отбор на Добруджа 07 (Добрич) при събирането им след празниците, съобщиха за BGvolleyball.com от клуба. Първите си две тренировки за новата 2013 година добричлии проведоха на 3 януари, като сутринта имаха занимание във фитнес-залата на парк-хотел Изида, в който клубното ръководство е настанило да нощуват и волейболистите, а вечерта влязоха в зала Добротица.

Всички състезатели се явиха здрави и готови за големите натоварвания, подготвени им от кондиционния треньор на клуба, отчитат със задоволство от ръководството на Добруджа. На теста за килограми няма издънки, което показа, че момчетата стриктно са спазили указанията на ръководството преди празниците.

В процес на договорки е провеждането на предсезонен волейболен турнир в Добрич, в който освен домакините от Добруджа 07, се очаква присъствието и на отбори от Суперлигата на страната. На този етап участие са потвърдили от Нефтохимик 2010 (Бургас), където треньор е бившият състезател от 90-те години на Добруджа Даниел Пеев.