Димитър Калчев и Стефан Иванов се класираха за шестнадесетинафиналите на Европейското първенство по плажен волейбол за младежи до 20 години във Вилнюс! 17-годишният Митко и 16-годишният Стефан, поставени под №31 в схемата, завършиха на трето място в своята Група В след инфарктна победа в решаващия последен мач срещу 19-годишните британци с №18 Матю Хантър и Райън Стаут, които представят английската волейболна федерация.

Битката за оцеляване в шампионата продължи 47 минути в три гейма, всеки от които завърши при минимална разлика от 2 точки в полза на единия отбор. В края на оспорвания двубой като победители триумфираха пясъчните Лъвчета след 2:1 (24:22, 19:21, 17:15).

Така с 4 точки от 2 загуби и 1 победа в групата Калчев и Иванов се наредиха сред най-добрите 24 двойки на континента в тази възрастова категория и вече очакват да научат имената на своите шестнадесетинафинални съперници за утре на пясъчните кортове Кредит24 Арена в литовската столица. Те ще бъдат определени след жребий между класиралите се на второ място отбори в осемте групи.