Димитър Калчев и Стефан Иванов ще завършат поне на девето място в крайното класиране на Европейското първенство по плажен волейбол за юноши до 18 години. Това стана ясно след като българските момчета спечелиха и третия си мач в Група D от шампионата в Молодечно (Беларус) и така оглавиха крайното класиране в групата.

Срещата с чешката двойка Томаш Чермак и Якуб Мотичка започна трудно за пясъчните Лъвчета и те загубиха първия гейм “с добавено време“. След това всичко си дойде на мястото и Митко и Стефан обърнаха резултата до крайното 2:1 (22:24, 21:16, 15:10), оформено след 48 минути игра.

Първото място позволява на нашите да прескочат шестнадесетинафиналния елиминационен кръг и да се класират директно за осминафиналите на Европейското първенство. За съперник там тегленият снощи жребий им отреди победителя от двубоя между поставените под №1 в схемата представители на домакините от Беларус Иля Бурaу и Арцьом Кузняцоу и първата двойка на Чехия Ярошик Якуб и Йиржи Крафер. Тази шестнадесетинафинална среща ще се играе днес от 11:40 часа, а осминафиналът на българите е обявен за 15:20 часа.