Треньорът на националния волейболен отбор Камило Плачи е поискал обяснение от волейболна­та федерация относно пре­миите за 4-ото място на олимпиадата в Лондон. Италианският треньор е останал озадачен от начина, по който е разделена сумата за хората от щаба, пише "24 часа".

Много е вероятно да има преразглеждане на схема­та, която бе подадена във федерацията от Найден Найденов. Той бе старши треньор по време на олим­пийските игри и поради тази причина на него се пад­наха ножът и баницата.

Наката е разпределил въпросните 192 000 лева от министерството на спорта по начин, който от години бил приет в БФВ. Според тази схема на старши треньора се пола­гат 130% от сумата за ти­тулярните играчи. Оста­налите хора от щаба получават според преценката на наставника.

Премията на състезате­лите за игрите е 552 000 лева. Те пък бяха разпре­делени от капитана Вла­димир Николов също по определена схема. Има предвидена сума и за Матей Казийски, който на­пусна тима заедно с Радо­стин Стойчев.

„Не знам защо се полу­чава това напрежение, при положение че схема­та за премиране е същата като преди 4 г.", заяви Найденов. Той ще получи 70 000 лв., а Плачи - 30 000.

За кондиционния треньор Ецио Брамард са предви­дени 7000 лв., или три пъ­ти по-малко от сумата на помощник-треньора Георги Петров. Италиан­ците в щаба получаваха значително по-високи за­плати.

Днес Плачи, който вече е старши треньор на на­ционалите, ще се срещне с ръководството на феде­рацията. Италианският специалист ще представи част от хората, с които ще работи през новия олим­пийски цикъл. Със сигур­ност щабът ще бъде по-компактен от този на Стойчев. Плачи ще пока­ни някои нови лица, а дру­ги ще отпаднат.

Днес новият старши треньор трябва да даде и програма за дейността си през следващите няколко месеца. Той ще прекарва повечето си време в Бъл­гария, но ще има и пътувания в чужбина. Плачи иска да наблюдава пове­чето състезатели от раз­ширения национален от­бор.