Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи бе избран за номер едно за месец януари в традиционната анкета на Пресклуб България. Отбор на месеца стана женският волейболен тим, който се класира за Световно първенство за първи път след 12 години. На пресконференцията Камило Плачи изненада всички, като изрази благодарността си за наградата на добър български език.

"Световното първенство в Полша през 2014 година е по-важно от Световната лига. Световната лига се играе всяка година, но това не означава, че няма да отделим нужното внимание и на нея, защото голяма част от подготовката си за Мондиала ще мине през Лигата. Представих програма максимум на федерацията за предстоящото лято. Сега от централата ще я прегледат на спокойствие и ще преценят нещата. След това ще се реши кое може да се направи и кое не", заяви Камило Плачи.

"Подготовката за световното първенство ще започне според това, дали ще участваме на финалите на Световната лига. Така че има два варианта. Преди мачовете ни от Световната лига имаме принципно съгласие с федерациите на Холандия и Иран да играем контролни срещи в България", добави селекционерът./БЛИЦ