Шампионът на България по волейбол Марек Юнион-Ивкони бе на път да осъществи сериозен трансфер в чужбина. Капитанът на отбора Гьорги Гьоргиев бе на крачка от Франция и до договор с гранда Тур. С този тим дупничани бяха в група в Шампионската лига през миналия сезон и македонецът с български паспорт привлече погледите им. Тур отново ще играе в най-силния клубен турнир, след като спечели златните медали.

"Обадиха ми се преди 10-ина дни дали искам да играя в Тур. Казах, че искам, разбира се, но трябва да се разберат с Марек. Онзи ден ме уведомиха, че в крайна сметка ще търсят местен играч на моя пост за заместник на Пинейро", разкри Гьоргиев.

"Здраве да е. Хубаво щеше да е да заиграя в Тур, но пък какво да се прави. Сега съм съсредоточил усилията си в мачовете от Европейската лига и искам да се класираме до финалната четворка. Има време, чакам и други оферти за чужбина", допълни македонският национал.

Гьоргиев със сигурност ще напусне Дупница, след като успя да спечели 3 поредни титли и Купата на България, а с играта си впечатли доста сериозни клубове от Европа. Той е един от най-младите и в същото време доста опитни разпределители на Стария континет. Класата му накара дори италианският гранд Копра Елиор (Пиаченца) да започне да го следи преди да изпадне в криза.