Капитанът на женския национален отбор на Руанда до 23 години Серафин Мукантамбара е на проби във волейболния Шумен, обявиха медиите в африканската държава.

В информацията се уточнява, че 22-годишната волейболистка още през миналата седмица е започнала тренировки с шуменския тим. Ако успее да покаже качества и сработване в отбора, Мукантамбара ще получи предложение да подпише договор и ще може да заиграе за тима от началото на следващата година.

Серафин Мукантамбара е заминала за България, след като помогнала на тима на Руанда до 23 години да се класира на трето място в шампионата на Африка в тази възрастова група, който се проведе в Найроби (Кения).

„Правя всичко възможно през периода на тестовете да повиша нивото си. Всички в клуба се отнасят добре с мен. Мечтата ми е да играя професионален волейбол“, коментира волейболистката пред медиите в родината си.

През декември миналата година Мукантамбара проведе тримесечни тестове във втородивизионния турски Елязък ИЛ Йозел, но не успя да получи предложение за договор и се завърна в родината си, където игра за Руанда Ревеню Ауторити.

Ако успее да убеди Шумен в качествата си, Серафин Мукантамбара ще стане първата спортистка от Руанда, която ще играе на професионално ниво. През 2014 година тя е обявена за най-полезен играч на Африканските младежки игри до 19 години в Гана.