Волейболният Марица бе картотекиран официално в Международната федерация по волейбол за участие в силния европейския клубен турнир “Чалъндж къп”, популярен още като Купа на претендентите.
 
Изпълнителният директор на пловдивския клуб Стоян Гунчев-Чугуна пътува два поредни дни до София, за да уреди документите на състезателките чрез БФ Волейбол. Редовни картотеки получиха 14 волейболистки на Марица, в това число и новопривлечените от клубната школа девойки.
 
Както е известно, волейболистките на Марица срещат кипърския Аполон (Лимасол) в първия кръг на втория по сила европейски клубен турнир за жени. Вицешампионките на България са домакини на 10 октомври в първия двубой, а седмица по-късно - на 17 октомври, гостуват в Кипър.
 
Пловдивчанки домакинстват в първата среща в спортна зала "Орловец" в Габрово, защото в града под тепетата няма подходяща лицензирана спортна зала. Ако пловдивските волейболистки на старши треньора Иван Петков отстранят кипърки, във втория кръг - на 8 и 15 декември, ще срещнат вицешампионките на Азербайджан - Локомотив (Баку).
 
В тима от Баку се подвизават каре български националки начело с Любка Дебърлиева и Таня Събкова. Останалите две българки са Цветелина Заркова и Кремена Каменова./БЛИЦ