Още нови попълнения от чужбина може да привлече ръководството на женския отбор на Казанлък Волей за новия сезон 2013/2014. Набелязани са предимно състезателки, които досега са играли първенствата на Румъния, Кипър и Турция, разясни изпълнителният директор на клуба Деко Григоров.

Новият старши треньор на "розите" Петър Дочев и клубната управа са в напреднали преговори с няколко класни волейболистки. Сред тях има и една чужденка – разпределителка. Имената на евентуалните нови попълнения обаче се пазят в тайна, за да бъдат избегнати „удари под кръста от доброжелатели”.

В Казанлък Волей усилено търсят и заместничка на основната посрещачка от миналия сезон – Славина Колева, която има има оферти от чужбина и може да не остане в отбора. Националката все още не е дала окончателен отговор дали ще играе за тима, но шефовете на клуба искат да се подсигурят.

„Селекцията ни за новия сезон все още не е приключила. Няма да крием, наистина очакваме класни попълнения. Търсим варианти да засилим конкуренцията. Търсим обаче само качествени, класни състезателки. Искаме най-доброто и сме готови да изслушаме всеки“, коментира Деко Григоров.

Ръководството на Казанлък Волей все още очаква отговор и от бившата волейболна националка и бронзовата медалистка от Евро 2001 във Варна – Емилия Серафимова. 36-годишната централна блокировачка, която в националния отбор на България с успех играеше и като посрещачка, тренира с тима, но все още не е решила окончателно дали да се обвърже с договор. Волейболистката ще реши дали да остане в началото на септември, веднага след участието на тима от Казанлък на международен турнир в руския град Тюмен.