Волейболистките на Казанлък Волей победиха Локомотив 1929 Връбница (София) с 3:0 (25:18, 25:16, 25:18), в мач от допълнителния турнир в женското първенство на НВЛ. Срещата противопостави вторият и последният в класирането, след редовния сезон на първенството, като крайният резултат бе предизвестен и липсваше всякаква интрига.

За “розите” не игра основният диагонал Веселина Григорова, която има болежки в рамото и треньорското ръководство предпочете да я запази за следващите мачове. Така като титуляр на този пост игра девическата националка за младша възраст Йоана Николова, а във втория гейм на игрището излезе и другата девическа националка – центъра Елица Баракова. Предимството позволи на треньора Стоян Гунчев да вкара в игра още млади състезателки и по този начин за им даде шанс за изява.

Липсата на истински дразнител логично обаче доведе до спад в мотивацията на казалънчанки и те не играха с пълните си възможности. Въпреки това класата на тима си каза думата, като “розите” затвориха мача с втория си състав с чиста победа за около 65 минути игра.