25-годишна украинска състезателка се очаква да се присъедини към представителния женски тим на „Казанлък Волей“ по време на силния международен турнир в Турция. Това е бившата разпределителка на „Академик“ (Харков) Наталия Клименова, която ще се включи към състава на „розите“ направо в Истанбул. 
 
Украинката е била препоръчана на ръководството на „Казанлък Волей“ от известния турски мениджър Мехмед Башаран. Тя ще бъде пробвана от старши треньора Петър Дочев по време на всички мачове от надпреварата и ако бъде одобрена, веднага ще подпише договор.
 
Ако пристигне навреме, очаква се Клименова да направи дебют за българския отбор още довечера, когато „розите“ срещат елитния турски „Илбанк“ (Анкара) в първия си мач от турнира в Истанбул. 
 
По програма момичетата на наставника Петър Дочев ще се изправят утре срещу друг силен местен отбор - „Чанаккале Беледийеспор“. По волята на жребия казанлъчанки попаднаха в една предварителна група с тези два турски състава.
 
В другата предварителна група е друг наш тим, който също ще участва в турнира и това е пловдивският „Марица“. Пловдивчанки срещат утре румънския КСМ – Букурещ, а вдругиден – домакините от „Саръйерспор Беледийеси“.
 
Първите два отбора от всяка група ще се срещнат на полуфиналите на кръст. Победителите в тях ще играят финал, а победените - за 3-то място. Третите отбори в двете предварителни групи пък ще се срещнат в директен двубой за петото място. Това означава, че има голяма вероятността двата български тима да примерят сили на турска земя още тези дни.