Ударна селекция стяга ръководството на волейболния Казанлък Волей за предстоящия сезон, съобщиха от клуба за БЛИЦ.

Новият старши треньор на тима Петър Дочев и клубната управа са в напреднали преговори с няколко класни волейболистки, които досега са играли в чужбина. Имената на набелязаните се пазят в тайна, за да бъдат избегнати „удари под кръста от доброжелатели”.

Трансферите им обаче се очаква да бъдат финализирани още в понеделник, когато „розите” официално започнат лятната си предсезонна подготовка.

На първата тренировка със сигурност ще отсъства основната посрещачка  от миналия сезон Славина Колева, която е ангажирана с женския национален отбор на България при дебютното му участие в световния турнир "Гран При" в Китай. Колева все още не е дала окончателен отговор дали ще остане в Казанлък и през следващия сезон, защото има няколко оферти от чужбина.

Капитанката на отбора Ася Динова пък е помолила Петър Дочев да закъснее с няколко дни за началото на лятната подготовка, заради участието си в силен турнир по плажен волейбол.

Същото важи и за девическата националка на Казанлък Волей Веселина Григорова, която в момента тренира от с руския гранд Уралочка (Екатеринбург) под ръководството на световноизвестния волейболен специалист Николай Карпол. 17-годишният диагонал ще бъде на тестове в Уралочка по време на целия подготвителен лагер на рускините край Симферопол – столицата и най-голям град на автономна украинска република Крим.

В Казанлък Волей усилено търсят разпределител, защото миналогодишната титулярка Кристина Гунчева е приета за редовна студентка в Пловдивския университет и също не е дала отговор дали остава в тима. Сред набелязаните за трансфер на нейното място е бившата националка Евелина Арсова-Цветанова, която за последно с успех игра за елтния турски тим Нилюфтер Беледийси от Бурса.

Петър Дочев събира Казанлък Волей за първа тренировка в понеделник следобед в 17 часа на клубната база на спортен комплекс „Багира – Арсенал” в Казанлък, където тези дни усилено тече основен ремонт. По настояване на президента на клуба Васил Аргиров настилката в спортната зала се сменя изцяло с чисто ново, а в най-скоро време ще бъде поставено съвременно супермодерно покритие.