ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Волейболната звезда Матей Казийски гръмна мощно в Италия с пореден силен мач. Опитният нападател бе с основна роля за класирането на Тренто на финала в турнира за Купата на страната. Воденият от Анджело Лоренцети Тренто надделя срещу Алианц (Милано) с 3:2 гейма (33:35, 22:25, 25:19, 25:16, 15:9) след страхотен обрат във втория полуфинал от финалната четворка на надпреварата, игран в Двореца на спорта в Рим.

38-годишният Казийски беше над всички с реализирани 27 точки. Българинът бе най-резултатен в двубоя.

Съотборникът му Алесандро Микелето добави още 23 точки за миналогодишния финалист. Юки Ишигава се отличи с 21 точки в полза на Милано.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Това беше втори пореден зрелищен обрат за Казийски и компания срещу Милано в рамките на седмица, след като миналата ги победиха отново с 3:2 гейма в мач от Суперлигата на Италия.

Така Тренто се класира за втория си пореден и общо девети финал за Купата на Италия.  

На финала днес от 17:00 часа българско време Казийски и съотборниците му ще играят срещу Пиаченца, който прекъсна невероятната серия от 33 поредни победи на гранда Перуджа, надигравайки го категорично с 3:0 гейма в другия полуфинал. 

След силните си изяви в Рим Казийски коментира и темата с евентуалното си завръщане в националния отбор на България. Както е известно, "трикольорите" бяха оглавени от Пламен Константинов, който изрази желание да върне Казийски в тима. 

"Говорих с Пламен. Реално си казахме, че засега не, но ако има някаква промяна, ще го съобщим", обясни Казийски пред MAX Sport.

 

Ексклузивно! Матей Казийски пред Ivaylo Pampulov и MAX Sport за завръщането си в националния отбор…

Публикувахте от Petyo Borisov в Събота, 25 февруари 2023 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК