Отборите на Тренто и Кунео се класираха за полуфиналните плейофи в италианската волейболна Серия А1.

Воденият от селекционера на българския национален отбор Радостин Стойчев тим на Тренто с Матей Казийски и Цветан Соколов в състава си победи категорично у дома Сан Джустино с 3:0 гейма (25:17, 25:21, 25:16) в трети мач от 1/4-финалите, игран тази вечер в зала "Пала Тренто". Така БГ Тренто спечели серията с 3-0 победи и на полуфиналите ще има за съперник победителя от сблъсъка между Монца и Модена. Засега Монца води с 2-1 победи в серията.

В същото време Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов и тима на Кунео също се класираха за полуфиналните плейофи, след като победиха без затруднения вкъщи Верона с 3:0 гейма (25:19, 25:10, 25:21) в третата среща от 1/4-финалите, играна тази вечер в зала "Бре Банка" в Кунео. Така Кунео спечели серията с 3-0 победи и ще има за съперник на полуфиналите победителя от 1/4-финалния плейоф между Мачерата и Тревизо. Резултатът в серията между двата отбора е 2-1 победи за Мачерата.

Първите срещи полуфиналите по предварителна програма трябва да бъдат следващата неделя (24 април), но заради католическия и православния Великден може да бъдат преместени за събота (23 април). /БЛИЦ