Воденият от Радостин Стойчев Енерджи Ти Ай Диатек (Тренто) с Матей Казийски в състава се класира за своя пети финал в турнира за Купата на Италия. Избраниците на българския треньор постигнаха обрат срещу вицешампиона Сър Сейфти (Перуджа) с 3:2 гейма (22:25, 28:26, 19:25, 25:15, 15:10) в първия полуфинал от финалната четворка на турнира. Интригуващият сблъсък се състоя пред повече от 4000 зрители в зала "Пала Додза" в Болоня.

Казийски игра цял мач за Тренто и завърши с 15 точки (1 блок, 4 аса) за победата. Най-полезни за тима на Радостин Стойчев станаха Мартин Немец (2 блока, 2 аса) и Филипо Ланца (1 блок), съответно с 20 и 19 точки за успеха. За тима на Перуджа над всички бе сръбската звезда Александър Атанасийевич с 24 точки, но и неговите усилия не помогнаха за победата.

С драматичната победа Казийски и компания се класираха за утрешния финал за Купата на Италия, където ще гонят четвърти трофей в своята история. Стойчев и момчетата му очакват победителя от втората полуфинална среща между шампиона Кучине Лубе Банка Марке (Трея) и Модена Волей (Модена), които спорят по-късно тази вечер. Финалът е утре (11 януари) от 18:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по италианската спортна телевизия "РАЙ Спорт 1" и българската RING.BG.