Треньорът Радостин Стойчев и Матей Казийски може да се завърнат в Италия, пише авторитетният "Гадзета дело Спорт". При това двамата може да се присъединят към тима на Калцедония (Верона), който е регионален съперник на Диатек Трентино (Тренто), където двамата постигнаха най-големите си успехи в клубния волейбол.

Тези предположения са, разбира се, за следващия сезон, защото в момента двамата очакват домакинството на финалната четворка в Шампионската лига с турския Халкбанк (Анкара).

В момента Калцедония е воден от легендата Андреа Джани, но в последните четири мача от Серие А1 отборът претърпя четири загуби, а освен това и отпадна от турнира за Купата на страната. Така за момента Калцедония заема седмото място в класирането.

По време на паузата за националните отбори през януари Халкбанк дори гостува във Верона за няколко съвместни тренировки с местния тим.

Според други медии отборът на Каза (Модена) спряга истински дрийм тийм, като сред набелязаните имена е и това на Казийски. Освен Матей в полезрението на гранда от Модена е триото от Копра Елиор (Пиаченца) Лучано де Чеко - Лука Ветори - Роберланди Симон.