Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски замина в добро настроение за Полша. “Лъвовете” се класираха за финалите на Световната лига за първи път от 2007 година насам. В сряда (6 юли) започват срещу домакина Полша, а в група “Е” са още Аржентина и Италия.

“Очакваме да отидем, да се съберем и да играем волейбол, както срещу Русия. Надявам се да няма повече проблеми и контузии, дано да покажем това, на което сме способни и да гоним високи цели. Мина ми депресията, психически съм тук, не някъде извън България. Много по-добре съм в сравнение с предишните няколко седмици. Вече нямам медикаментозно лечение, продължавам само с физиотерапия. Пропуснал съм писанието, че съм щял да се женя, нямам халка и няма да се женя все още”, заяви Казийски на Летище София.

“Усещането да си на финали е много хубаво, защото се срещаш с елита на волейбола. За няколко дни се виждаш и играеш с едни от най-силните отбори. След няколкогодишно прекъсване най-накрая пак сме на финали. Сега само можем да гоним максималното. Да, Русия и Бразилия са фаворити, но аз не бих отписал и поляците. Защото ще имат невероятната подкрепа на своята публика, а в Полша волейболът е един от водещите спортове. Ние можем да стигнем до всяка една позиция, но дано тя да бъде колкото се може по-напред. Дано успеем, макар и че ще е трудно да направим крачка напред от предишното ни четвърто място. Ако излезем от групата, на полуфиналите ще срещнем два наистина много сериозни отбора от другия поток. Според мен това ще са Бразилия и Русия и няма да ни бъде никак лесно”, завърши Матей./БЛИЦ