Най-добрият ни волейболист Матей Казийски обяви, че напуска националният отбор на България! Това той заяви на пресконференцията в зала "Арена Армеец", на която треньорът на отбора Радостин Стойчев заяви, че също напуска поста си.

“Тази вечер аз съм тук, за да кажа своето решение. Аз съм крайно разочарован от федерацията и от хората, които вземат решения в нея. Техните решения са в ущърб на волейбола и смятам, че са провокирани от лични интереси. Смятам, че след всичко, което се разигра на предишната олимпийска квалификация е редно те да си подадат оставките. Така правят доблестните мъже! Признават си признаят грешките и се махат.

Аз не мога да поставям условия и да искам оставки, затова мога само да напусна отбора. С това ръководство на федерацията волейбола няма бъдеще. Националният отбор няма бъдеще докато те са на власт.

Моето решение е да напусна националния отбор на България”, каза пред журналистите Матей Казийски.

"Мога да се върна само ако нещата се променят. Трябва да се работи с всички отбори, не само с представителния. Тези хора обаче не могат да бъдат полезни", заяви още Матей Казийски.