Звездата на Тренто и световния волейбол Матей Казийски най-после даде яснота относно бъдещето си в националния отбор на България. Спекулациите около името му не спират напоследък, като ту се твърди, че се завръща в държавния тим, ту че повече няма да играе с екипа на "трикольорите". Казийски избра да обяви решението си пред италианско радио.

"Надявам се през лятото да се върна за един месец в България, за да бъда със семейството си. Преди това искам да играя за титлата на Италия с Тренто. Няма да се върна в националния отбор на България! На този етап това е невъзможно да се случи", обяви Казийски.

"Моето бъдеще? Слуховете, които циркулираха през последните дни, не ме засягат. Не съм говорил с никого и не съм искал да се местя в друг отбор. Продължавам да бъда много горд, че съм част от Тренто и съм гладен да спечелим още много победи, въпреки че съм пета година в този тим", продължи 27-годишният българин.

"Имам много красиви спомени, свързани с Тренто, но най-значимият е свързан с първата ни шампионска титла, която спечелихме след като победихме Пиаченца на финала през 2008 година. Това беше първият ни успех с Тренто и си спомням, че стана страхотен празник", заяви още Казийски в предаване за волейбола по италианското радио "Доломити".

БЛИЦ припомня, че звездата бойкотира националния отбор на България след освобождаването на треньора Радостин Стойчев, с който жънат успехи в Тренто. Още тогава двамата изразиха тотално несъгласие с водената политика на родната федерация. В същото време пък селекционерът на "трикольорите" Камило Плачи вече на няколко пъти заяви, че вратата на Казийски винаги е отворена и го очаква в състава си.