Звездата на българския волейбол Матей Казийски и съотборниците му от Итас Диатек (Тренто) започнаха със загуба 2012 година. Възпитаниците на българския наставник Радостин Стойчев записаха едва втора загуба в италианската Серия А1. Тимът падна с 1:3 гейма (23:25, 22:25, 25:20, 24:26) като гост от Андреоли (Латина) в мач от последния 13-и кръг на първия полусезон, игран тази вечер. Треньор на Андреоли е бившият селекционер на България Силвано Пранди.

Казийски изигра отличен мач и стана най-резултатен с 21 точки, а Османи Хуанторена завърши с 15. Цецо Соколов, който започна като титуляр, но бе сменен във втория гейм, приключи със скромните 3 точки. За Латина Якуб Ярош реализира 26 точки и беше определен за най-полезен играч (MVP) на мача.

Тренто завърши първия полусезон на 2-о място с 32 точки след 11 победи и 2 загуби, колкото има и новият лидер Лубе Банка (Мачерата), но с по-добри показатели.

БГ Тренто ще срещне Тонно Калипо (Вибо Валентия) с национала Николай Николов на 1/4-финалите за Купата на Италия. В следващия кръг на Серия А1 Казийски и компания гостуват на Аква Парадизо Брианца (Монца). Срещата е в неделя (8 януари) от 18:30 часа българско време./БЛИЦ