Лидерът на българския национален отбор по волейбол Матей Казийски показа, че е лидер в клубния си отбор Тренто при победата с 3:2 над руския Зенит (Казан) в мач от световното клубно първенство в Доха.

Това е втора поредна победа за Тренто, който вчера се наложи с 3:1 над египетския Замалек. Днес Казийски се отчете с 24 точки (23 от атака, 1 от блокада) за успеха на тима си. Цветан Соколов не взе участие в мача.

Воденият от Радостин Стойчев тим позволи на Зенит да спечели първия гейм с 26:24, но след това спечели втория с 25:23. Третата част отново бе за руския тим – 26:24, но след това мачът бе изцяло за Тренто, който триумфира след 29:19 в четвъртия гейм и с 15:11 в тайбрека.

24 точки за италианския тим записа и Леандро Висото Невес, а Хуанторена добави 17. Най-добре за Зенит се представиха Алексей Черемисин – 22 точки и Максим Пантелеймоненко – 19 точки.

Тренто води в групата с 2 победи и утре игра е с пуерториканския Платанерос де Коросал. Зенит е втори с една победа и една загуба, а утре се изправя срещу Замалек, който днес победи с 3:2 тима от Пуерто Рико./БЛИЦ