Волейболната звезда Матей Казийски се прибра по обяд в България. Българинът бе заедно с президента на италианския Тренто Диего Мосна.

“Наистина съм щастлив, прибрал съм се вкъщи. Причината да се върна днес е номинацията ми за Мъж на годината. Късметлия съм, тъй като от тима ми Тренто разбраха важността на това събитие, подкрепиха ме не само като ме пуснаха, но лично и президентът идва с мен”, заяви Казийски пред “Гонг”. Церемонията Мъж на годината е тази вечер в Младежкия театър и ще бъде предавана по БНТ от 22,00 часа.

“По време на полета с Диего Мосна си говорихме за много и различни неща, а нормално и темата Радостин Стойчев - селекционер на България, бе част от разговора ни. Подписването на контракта е важно нещо, което скоро трябва да се случи, но докато не стане факт, не искам да коментирам. Подписването е въпрос все още на консултиране и доуточняване на детайли между Стойчев и федерацията. Когато договорът стане факт, аз лично ще бъда много щастлив. Президентът Диего Мосна напълно подкрепя Радо Стойчев в решението му да поеме националния отбор и стои зад него”, завърши Матей./БЛИЦ