Матей Казийски се е разкаял и иска отново да облече екипа на националния отбор. В тесен кръг посрещачът на италианския Тренто признал, че съжалява за обявения бойкот и пропусната Fлимпиада, където играчите на Найден Найденов и Камило Плачи направиха фурор с четвърто място, пише “Меридиан Мач”.
 
Както е известно, Матей, който на 23 септември навърши 28 години, а през уикенда с клубния си тим се класира за полуфиналите на световното клубно първенство в Доха, се солидализира с напусналия селекционер Радостин Стойчев. През лятото Казийски обяви, че няма да играе за България при това ръководство на федерацията.
 
“Не се знае дали момчетата в отбора ще приемат Матей обратно”, твърди пред изданието президентът на волейболната ни федерация инж. Данчо Лазаров, който беше преизбран на поста миналата седмица в курорта Златни пясъци.
 
При всички положения Казийски е в неизгодна позиция. Цената му пада, а и под ръководството на Радостин Стойчев тимът му – Тренто, вече не е фактор в Италия. Както се знае, бе загубена битката за Суперкупата с 2:3 от Мачерата, а на старта на Серия “А1” бе понесено унизително поражение с 1:3 от Вибо Валентия.