Матей Казийски напусна Тренто и ще играе в турския Халкбанк Анкара, където треньор ще му бъде досегашният наставник при италианците Радостин Стойчев.

Българинът отива в Халкбанк под наем и може да се завърне в Тренто догодина, стига финансовите условия в клуба да са по-добри. Самият Казийски потвърди за трансфера си при турците, като изрази благодарности към досегашния си тим, с който изживя много щастливи мигове за шестте години, в които бе част от отбора. С Тренто Казийски спечели 3 титли на Италия и общо 14 трофея. Днес Матей официално обяви, че преминава в Халкбанк.

"Реших да последвам Стойчев в това приключение в Турция по много причини - лични и професионални, но беше трудно да разбера какво е важно за мен. Беше трудно да напусна Тренто, все едно си тръгвам от дома и се надявам да има шанс скоро да се завърна. Искам да благодаря на целия тим, на всички съотборници и на феновете, с които споделихме шест красиви и богати на победи години. Това не е сбогом, а довиждане за 1 година", каза Казийски преди да замине за Турция.