Завърналият се в Диатек Трентино (Тренто) Матей Казийски вече е картотекиран за плейофите в Италия, където избраниците на Радостин Стойчев ще имат за съперник на 1/4-финалите Експривия (Молфета). Така след един сезон в японското първенство, в "Пала Тренто" отново ще играе най-резултатният волейболист в историята на клуба (4812 точки в 325 мача). Матей обаче ще помага на Тренто само в италианското първенство и няма да вземе участие в четвъртфиналните мачове от Шампионската лига срещу руския Белогорие (Белгород).

"Това, което свързва Матей с Трентино Волей, е неразделима връзка. И поредното доказателство за това е неговото второ завръщане, което ще даде допълнителен стимул на останалите момчета по време на защитата на титлата. Благодаря на Матей от мое име и от името на всички фенове на отбора, които са ентусиазирани да го видят още в четвъртък срещу Молфета. Допълнителна причина да се изпълни до краен предел нашата зала", коментира президентът на клуба Диего Мосна.

Във вторник вечер Казийски проведе първа тренировка със старите си съотборници. Българинът ще играе с неговия си №1 в плейофите в Серия А1, които стартират тази вечер. Утре Тренто приема Експривия (Молфета).