Матей Казийски направи подготовка с тима на италианския Диатек (Тренто) и се отправи за Япония, където за втори сезон ще играе за местния ДжейТЕКТ Стингс (Кария). Ръководството и треньорският щаб благодариха на звездата на световния волейбол, че им помогна по време на първия етап от предсезонната подготовка.

"Нямам търпение да започна новия сезон, но и леко тъжен, защото приключи подготовката ми в Тренто", коментира пред клубния сайт на италианския гранд българинът.

"Тези три седмици работа с отбора бяха много полезни за мен и се чувствах отлично с всички. За мен беше удоволствие да тренирам под ръководството на Лоренцети - треньор, който познавах до момента само като съперник", добави Казийски.

"С моя тим в Япония ще се опитаме да подобрим представянето ни от миналата година. В историята си този клуб никога не е печелил трофеи, така че жаждата за такива е огромна. И ще бъде прекрасно ако успеем да спечелим такива точно в този момент. Поздрави на всички в Тренто и успех през сезона", завърши Матей Казийски.