Звездата на волейболния ни национален отбор и на италианския Тренто Матей Казийски ще излезе в 20-дневна почивка, съобщава официалният сайт на клуба от Апенините.

Отдихът е съгласуван с ръководството и треньора Радостин Стойчев, още преди старта на Световното в Италия. След като изгледа на живо финала в Рим, българският състезател замина директно за Тренто, където се появи на една от следобедните тренировки, провеждащи се в зала Пала Тренто.

"Физически съм добре", заявява Казийски пред местните журналисти.

"Но се чувствам уморен, вследствие на трите тежки седмици на Световното. Зад гърба ми имам също цяло лято, изпълнено с тренировки и сериозна подготовка с националния отбор. Като цяло ми се събират осем години без прекъсване на тренировъчния процес. Имам нужда да си взема малко почивка и да презаредя отново с енергия", казва още Казийски.

Звездата ще пропусне първия мач на Тренто от новия шампионат на Серие "А", но това не го притеснява особено, информира bgvolleyball. Казийски смята, че само по този начин ще се отърси от напрежението и негативните емоции, причинени от отпадането на България от финалната четворка на Мондиала.

"Ще се върна в Тренто отпочинал и пълен с желание за нови победи. Не знам дали на финала на италианското първенство ще играем отново с Кунео. Знам само, че винаги излизаме за победа и да вземем всичко, каквото трябва да се спечели", допълва Матей Казийски. /БЛИЦ