Волейболистите на Хебър (Пазарджик) допуснаха обрат и загубиха от беларуския Шахтьор (Солигорск) с 2:3 (22:25, 25:15, 25:14, 19:25, 9:15 ) в първия мач между двата тима от втори квалификационен кръг на Шампионската лига. Така българският първенец не успя да вземат предимство преди гостуването си в Беларус на 28 октомври от 18:30 часа в Солигорск.

След загубата си "тигрите" се нуждаят от победа с 3:0 или 3:1 гейма в преследване на Златен гейм. Той обаче ще бъде в залата на Солигорск, което допълнително утежнява ситуацията.

Хебър не успя да намери верния път в началото и даде първия гейм след собствени грешки. След това българите бяха повече от категорични в следващите две части, но спад на концентрацията в четвъртата част вкара мача в тайбрек. В него гостите показаха повече аргументи и стигнаха до победата.

Най-резултатен за българския пшампион бе Брадли Гънтър реализира 21 точки. Якопо Масари завърши с 16 точки, колкото записа и Тодор Алексиев. За победителите 17 точки реализира Павел Аудочанко.