Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) победи с 3-1 (25:27, 25:21, 25:14, 25:15) хърватския първенец Младост (Загреб) първа битка за влизане в Шампионската лига.

Реваншът е на 27 октомври в Загреб, а ако Хебър спечели поне два гейма, ще продължи в най-авторитетния клубен турнир на континента.

Якопо Масари бе основният двигател на домакините в двубоя, като направи отлично представяне. Играта му на блокада бе ключова в много от важните моменти, това му донесе и отличието за MVP. 

Домакините поведоха с 2:0, след което двата отбора продължиха равностойно. Положението се запази до 18-а точка, след което блокадата и началният удар на родния първенец заработиха по-добре. Оформи се крехка преднина (20:18), съперникът обаче пое инициативата и реализира серия от четири точки. Това мобилизира момчетата на Камило Плачи, които се активизираха на блокада, но в решаващите моменти хърватският шампион наложи волята си. Така Младост поведе след 27:25. 

С игра точка за точка започна втората част, впоследствие шампионите се откъснаха (6:3) след добра игра в атака и начален удар. Въпреки че преди средата на гейма противникът се беше "залепил" за "тигрите", те излязоха от ситуацията. Родният тим заигра по-спокойно, намери ритъма си и представянето се подобри коренно, в сравнение с първия гейм. Хебър показа съвсем различно лице - намали личните грешки, стабилизира посрещането. В ключовите ситуации Младост успя да доближи родните състезатели (21:23), но Камило Плачи ги спря с навременни смени. Така до края не се случи нищо повече и пазарджиклии изравниха. 

Възходящата им линия продължи - стартирайки третия гейм ударно - 3:0, което остави съперника без избор. Грешките на гостите зачестиха, като не можаха да противодействат изобщо. До края доминацията на Хебър бе пълна и поведе в мача с 2:1 гейма. 

Идентично протече и решителната четвърта част, където българските представители отново диктуваха положението изцяло. Така Хебър се доближи до групите на турнира и е само на два гейма.