Лидерът Хебър разби у дома шампиона Нефтохимик с 3:0 (25:15, 30:28, 25:22) и записа пета поредна победа в Суперлигата от началото на сезона, оставайки на върха без нито една грешка до момента с 15 точки. Тимът от Бургас е четвърти с 9 точки след 3 успеха и 2 загуби.

Домакините диктуваха случващото се на полето от самото начало и смачкаха съперника в първия гейм. Останалите две части бяха по-оспорвани и тимът от Пазарджик се наложи в тях за чиста победа.

Най-резултатен бе Александар Ляфтов с 15 точки, а 12 добави Брадли Гънтър. За шампионите Илия Петков бе единственият с двуцифрен актив, като се отчете с 10 точки.

В следващия кръг Хебър гостува на Марек, а Нефтохимик приема Черно море съответно на 23 и 24 ноември.

В същото време Монтана победи къщи новака Дея спорт (Бургас) с 3:0 (25:20, 25:2, 25:14). Най-резултатен за победата на Монтана стана Виталий Бондар с 22 точки, а Иван Латунов добави 10 точки за успеха. За Дея най-полезен бе Георги Петров с 21 точки.

Така волейболистите на Даниел Пеев отбелязаха трета победа, като с две загуби и 8 точки се изкачиха на пето място във временното класиране. Със същия актив е и съставът на Левски София, но „сините“ отстъпват за шесто място с по-лоша геймова разлика. Тимът на Дея записа четвърто поражение, като с един успех и 2 точки заема последното дванадесето място в таблицата.