Хебър (Пазарджик) постави нов рекорд във волейбола, като измести ЦСКА от първото място за най-възрастен състезател в България. Тимът от Висшата лига картотекира 49-годишния разпределител Иван Тасев. Така посрещачът на ЦСКА Ивайло Стефанов (44 г.) вече не оглавява класацията на най-опитните състезатели.

Освен Иван Тасев, в състава на селекционера Атанас Петров попадна и бившият национал Станислав Петков – Балки. Двамата вече започнаха тренировки с отбора.

„Иван Тасев по нищо не отстъпва на останалите разпределители в България. Първоначалната идея беше той да бъде част от щаба и да помага на по-младите разпределители. Искаме да бъде в състава, за да сме сигурни, че ако се наложи помощ на игрището, ще можем да го използваме. Станислав Петков го вземаме с идеята да се класираме колкото се може по-напред в турнира за Купата на България и задължително да успеем да влезем в Суперлигата. Няма нужда от коментар колко добър състезател е той. Само може да помогне на отбора и на по-младите състезатели. Не правим трансферите, защото ни е страх, че няма да успеем да влезем в Суперлигата, а за да търсим по-добро класиране за Купата на България”, коментира пред BGvolleyball треньорът на Хебър Атанас Петров.

“Днес се шегувахме с Тасев, че ЦСКА вече няма да са с най-възрастния волейболист в състава (смее се)”, добави волейболният специалист.

От Хебър предвиждат и няколко контроли преди подновяването на Висшата лига на 21 януари. „Днес играем с Марек Юнион-Ивкони от 16:00 часа в Дупница, а следващата седмица ще се срещнем с Миньор (Перник). Чакам потвърждение от гръцкия Орестиада. Евентуално може да изиграем и една контрола с тях”, завърши Атанас Петров.