"Българското" дерби в руската Висша лига (втори ешелон) между Локомотив-Изумруд (Екатеринбург) с Христо Цветанов в стартовата седморка и Тюмен (Тюмен), за който дебютира разпределителят Георги Братоев, завърши с успех на домакините с 3:2. Двубоят в Изумруд продължи близо два часа и половина, пише bgvolleyball.

Първият гейм завърши с успех на гостите - 25:19. По това време плеймейкър на Сибиряците бе капитанът Сергей Шулга. Втората част премина под диктовката на уралци - 25:20. Следващият сет пък бе за Тюмен - 25:19, а четвъртия бе ред на домакините да го вземат - 25:19, за да се стигне до тайбрек. В решителната пета част и двата отбора имаха възможности да затворят мача, но в крайна сметка с повече късмет играчите на Локомотив-Изумруд го сториха с 19:17 и продължават да са без грешка.

Дебют за домакините направи Александър Герасимов, който бе в стартовата седморка заедно с национала ни Христо Цветанов, Назинцев, Красноперов, Егоров и Махортов, а либеро бе Шишкин. Георги Братоев влезе в игра за Тюмен на няколко пъти като смяна на Шулга