Кубинският посрещач на новия-стар европейски клубен волейболен шампион Трентино БетКлик (Тренто) Османи Хуанторена бе обявен за най-полезен играч (MVP) на финалната четворка в полския град Лодз.
Хуанторена грабна приза заради страхотната си и сърцата игра в полуфинала вчера срещу словенския Блед и в днешния финал срещу руския гранд Динамо (Москва). Кубинецът получи наградата и за най-добър изпълнител на сервис.

БГ Тренто взе още две индивидуални награди - на полският национал Лукаш Жигадло за най-добър разпределител и Андреа Бари за най-добро либеро. Интересно е да се отбележи, че българската суперзвезда Матей Казийски не бе определен за MVP в първо голямо състезание откакто играе за трентинци, след като получи тази награда на миналогодишния "Файнъл Фор" на ШЛ в чешката столица Прага и на световното клубно първенство в Доха.

Финалистът Динамо (Москва) получи само едно индивидуално отличие - на бразилецът Амарал Данте за най-добър нападател. За топреализатор на финалите бе обявен звездата на домакините от СКРА (Белхатов) Мариуш Влазли. Словенският Блед, който остана на последното 4-то място пък взе два индивидуални приза - на Матевс Камник за най-добър блокировач на турнира и Дейниъл Люис за най-добър посрещач.

Индивидуални награди на "Файнъл Фор"-а на волейболната Шампионска лига "Индезит" в Лодз:
Най-полезен играч (MVP): Османи Хуанторена (Трентино БетКлик Тренто)
Топреализатор: Мариуш Влазли (СКРА Белхатов)
Най-добър нападател: Амарал Данте (Динамо Москва)
Най-добър изпълнител на сервис: Османи Хуанторена (Трентино БетКлик Тренто)
Най-добър блокировач: Матевс Камник (АХ Волей Блед)
Най-добър разпределител: Лукаш Жигадло (Трентино БетКлик Тренто)
Най-добър посрещач: Дейниъл Люис (АХ Волей Блед)
Най-добро либеро: Андреа Бари (Трентино БетКлик Тренто)