Елитни волейболни клубове от Португалия, Гърция и Турция искат да привлекат изпълнителния директор на Марица Стоян Гунчев-Чугуна за треньор от новия сезон. Офертите към 51-годишния пловдивски спец започнаха да валят сред отличното представяне на водения от него девически национален отбор на България на световното първенство в Мексико, където младите лъвици в жестока конкуренция спечелиха историческото четвърто място в света.

Чугуна обаче не ще и да чуе за нов гурбет в чужбина, след като изкара 9 години като състезател и старши треньор навън. Преди да се прибере в България, Гунчев бе години наред водещ състезател, а след това и треньор на елитни португалски клубове като Лейшоеш, Беленензеш и Сан Мамеде.

Сега офертите на Гунчев от чужбина са повече от примамливи и подплатени със солидни финансови условия. Той обаче на този етап е отказал всички предложения. ”Засега оставам в Марица, не всичко е пари на този свят. Захванали сме се да правим нещо голямо и нямам моралния ангажимент да напускам клуба точно в този важен момент”, обясни Гунчев./БЛИЦ