Националният отбор на България за жени стана повод за истински купон в кметството в Русе. След тренировка кметът Пенчо Милков прие момичетата на Иван Петков в сградата на Общината. Деца от школата на Дунав приветстваха с „Българи юнаци“ звездите ни, които в събота и неделя ще играят във финалния турнир на Златната европейска лига.

„Целият град няма търпение да започнат мачовете и да сме в залата – каза Милков. – Всички сме въодушевени и очакваме в неделя вечер да празнуваме с титлата.“

За финалната четворка на Златната лига в Русе пристигна и президентът на европейската конфедерация CEV Александър Боричич. Той беше посрещнат на летище София от президента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

„За нас е огромна чест, че г-н Боричич е гост на финалния турнир. Искаме да покажем най-доброто си лице и съм сигурен, че ще го направим. Организационно турнирът ще е на най-високо ниво. Вярвам, че нашите момичета ще се представят подобаващо. Целта е да спечелим Златната лига!“, коментира Ганев, който е и част от борда на CEV.

Първият мач на женските ни националки е в събота вечер от 20:00 часа срещу Чехия, преди това играят Хърватия и Испания.