Президентът на волейболния "Марек" Ивайло Константинов обяви, че скоро ще бъде съобщено името на кандидата за председател на федерацията, когото ще подкрепи, пише „Дневник". По думите му това ще е "добре известен в цялото общество" човек.

Той призна, че застава начело на опозицията срещу настоящото ръководство на БФВ. "Аз бях изключително пасивен до момента, но след като съм номиниран от Лазаров за глава на опозицията, ще бъда такъв. Да заповяда и приятна борба му пожелавам", каза Константинов, като допълни, че няма намерение да се кандидатира за поста поне в близките няколко години.

Бизнесменът беше член на УС на федерацията, но подаде оставка след уволнението на бившия селекционер Радостин Стойчев. Сега иска да бъде свикано Изборно общо събрание на БФВ.

По думите му от финансовата проверка на АДФИ са излезли неща, за които е предполагал. "Категорично твърдя, че аз като част от тази федерация не съм имал отношение към един похарчен лев или към един разпределен към клубовете, или което и да е било решение", добави президентът на "Марек". Според него решенията в БФВ са предварително взети от определени хора и не се обсъждат. "Аз винаги съм бил твърдо за демократичния принцип на управление."

Шампионът "Марек", вероятно подкрепен от "Пирин" и ЦСКА, ще опитат да създадат алтернативно първенство, което да не се управлява от Националната волейболна лига. Константинов твърди, че това е възможно според закона.

Към инкриминиращите фактори Константинов постави нереалната бройка на волейболните клубове. „Предполагам, че сте чували цифрата 113, която бе широко афиширана от УС. Видя се, че изобщо не са толкова, а са 74. Друг е въпросът, че и тези не е ясно каква дейност имат".

„Това явно си е практика за подвеждаща информация и заблуждаване на общественото мнение. Казвам ви нещо, което ще ви прозвучи странно, но проверете последното Общо събрание дали е вписано в съда!? Очевидно тази федерация си функционира като частна организация, която взима решения тогава, когато е необходимо. Как е възможно един колективен, при това обществен орган, да проведе събрание пред погледа на всички медии, и след това изобщо да не впише решенията в съда!?".