Корабният магнат Евангелос Маринакис потуши войната, която се разпали между Левски и Олимпиакос за Андрей Жеков, пишат медиите в Гърция.

Бизнесменът, който през лятото откупи 67% от акциите на атинския футболен гранд и от 2000 г. е президент на волейболния клуб, извади 11 000 евро за българския разпределител. 42-годишният бос се надява, че след като вече е осигурил сумата за "сините", Жеков ще може по най-бързия начин да пристигне в Гърция.

Трансферът на Андрей висеше на косъм, след като шефовете на Левски се заинатиха и поискаха елините първо да им изплатят дължимата сума за играча, а после да го пуснат. Това разлюти управата на Олимпиакос и оттам отвърнаха, че ще дадат парите, само ако Жеков се подложи на изследвания в Гърция, да се види какво всъщност е истинското му здравословно състояние.

"Не може да им хвърляме ей така 11 000, без да сме се застраховали", заяви пред местната преса ковчежникът на "червено-белите" Стелиос Куварис.

Както се знае, Жеков игра на един крак на Световното в Италия, покосен от контузии, пише "Стандарт". Освен това на Апенините го приклещи и отдавна мъчещата го херния. Още не е ясно дали Андрей ще се подложи на операцията, която отложи заради участието на Мондиала. Все пак от Олимпиакос са си вързали гащите. Прокрадна се слух, че гърците уведомили международната централа за случая и ще настояват, ако Жеков не е здрав, Левски да върне парите. /БЛИЦ