„Корпорация Развитие“ вече е генерален спонсор на волейболния турнир за деца „Скаутска лига“. Това стана ясно след  официалното подписване на договор за спонсорство между „Корпорация Развитие“ и Българската федерация по волейбол. На събитието, провело се в заседателната зала на корпорацията, присъстваха президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров, треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и главният мениджър на "Развитие“ Александър Александров и неговата съпруга Божана Александрова, която е бивша състезателка по волейбол.

Скаутската лига представлява отделно първенство за деца на възраст от 10 до 14 години. В момента в турнира играят момичета 2002/2003 г. През тази година ще се включат и отбори момчета, както и тимове, съставени от състезатели родени година по-късно", каза инж. Данчо Лазаров.

Президентът на волейболната федерация заяви, че основната цел на турнира е децата да развиват физическата си култура, а и да се докоснат до магията на  волейбола и спортното съперничество.

"Скаутската лига ще даде възможност на младите ни волейболни надежди да усетят стремежа към победа, както и да понасят загуби", допълни Лазаров.

Той каза още, че фокусът на тези турнири, ще бъде сформиране на българския национален отбор за Европейското първенство за жени до 17 години през 2017 г, което ще се проведе в България.

Главният мениджър на „Корпорация Развитие“ Александър Александров изрази подкрепа за започналото сътрудничество с федерацията по волейбол, като се ангажира и занапред да подпомага Скаутската лига и дейностите на федерацията.

Г-н Александров пожела успех на всички участници в надпревара. Състезанието ще се проведе в три етапа – квалификации, шест регионални турнира и финален цикъл, който ще бъде в София.